Hírek 1/2

Update

Tudta-e, hogy nekünk is van "Update"-ünk, nem csak Norbinak?

 


Rövidke írásunkat kezdjük azzal, hogy kihagyjuk belőle az ABC-t, de még számos egyéb betűt is, hogy alaposabban koncentrálhassunk az „O”-ra és az „X”–re.

Bizonyára mindenki látott már tipikus „O” lábú vagy „X” lábú embert.  Hogy miért gyakoribb az „O” láb inkább férfiaknál és az „X” a nőknél erről számos vicces teória látott napvilágot, mégsem magyarázható biztonsággal, viszont ténynek fogadhatjuk el.

Térdek tengelyeltérései

 

Mentés


Székletterápiával (kakikapszulával) vennék fel a harcot az elhízás ellen

Egyesült államokbeli kutatók klinikai vizsgálatot terveznek, hogy megállapítsák, vajon a vékony páciensekből származó széklet átültetése segítheti-e az elhízott emberek súlycsökkenését.

Amikor meghalljuk a székletátültetés kifejezést, akkor sokak gyomra összeszorul az undortól. Bizony, az eljárás pontosan azt jelenti, amire gondol az ember: székletbeöntést. Ezt a módszert a bél felborult mikrobaközösségének helyreállítására használják különféle bélbetegségek, például az irritábilisbél-szindróma gyógyítására, meglehetős sikerrel. 


Krónikus gerincpanaszok esetén nagyon fontos, hogy az aktív gyógytorna előtt masszázzsal vagy passzív tornáztatással oldjuk a fájdalmak jelentős részét okozó kóros beidegződéseket, a rossz tartást kiváltó izomgörcsöket. A passzív tornának kiváló, korábban hiányolt eszköze a KS-500-as levegőágyas, vitalitásnövelő, gerinctornáztató Chi/Qi készülék...


A candida gomba számos tünetet okozhat, ezek közül a leggyakoribbak az emésztési panaszok - székrekedés, vagy hasmenés, puffadás, gyomorégés - mivel a mikroorganizmus a szervezetbe táplálékkal kerül be. Ilyenkor bélflóra helyreállítást végzünk kolonhidroterápiával, probiotikumokkal.Naponta nagyon sokunkkal fordul elő, hogy bizonyos, vagy akár bármilyen étel elfogyasztása után, lehet, már fél óra múlva is, kellemetlen panaszokat okozóan felpuffad. Leggyakrabban azt vesszük észre, hogy nadrágunk, szoknyánk dereka, ami pár perce még kényelmes volt, elkezd szorítani, ún. diszkomfort érzéstől a görcsökig hasi fájdalom jelentkezik, kicsit később fokozott mennyiségű szél távozik.


Mozgásszegény, sőt elsősorban ülésre épülő életmódunk mellett nem csodálkozhatunk azon, hogy alig van olyan felnőtt, akinek ne fájna időszakosan, vagy rendszeresen a háta vagy a dereka. Az hiedelmekkel ellentétben ezek a panaszok általában nem idegi eredetűek, hanem különböző okok miatt kialakuló kóros izomfeszülés okozza őket. Mi lehet az izomfájdalmak hátterében?


"Gyakran ég a gyomrom, biztosan sok a savam" hallhatjuk nem egyszer panaszkodni ismerőseinket. Pedig a gyomortájékon jelentkező égő fájdalmat a gyomorszáj nem megfelelő záródása miatt a nyelőcsőbe visszajutó gyomorsav maró, a nyálkahártya gyulladását okozó hatása váltja ki. A gyomorsav olyan erős sav, hogy már a gőzei is panaszt okozhatnak, például torokfájást, gombócérzést, rossz lehelletet. A panaszok leginkább kiadós étkezést követően vagy lefekvéskor erősödnek.


Az alsó végtagi kis nyomású visszeres rendszerben az izmok pumpáló hatása és az egyenirányításért (csak a szív felé legyen áramlás) felelős billentyűk sora biztosítja a megfelelő keringést. Amennyiben a billentyűk rosszul zárnak, és/vagy öröklött kötőszöveti gyengeség miatt a vénák fala nem tart eléggé a véroszlop megnövekvő súlya és nyomása miatt hosszabb-rövidebb szakaszokon tágulatok alakulnak ki az ér falán.