Hírek 2/2


A festéksejtekből kiinduló ún. melanoma malignum az egyik legagresszívebb rosszindulatú daganat fajta, melynek gyakran a napozás és a szolárium hatásának kitett anyajegyek a kiindulási pontjai.


A meglepő cím az egyre gyakoribb ember ellen irányuló tigristámadások és a civilizációs ártalmak okozta vegyi anyag szennyeződés valós kapcsolatára utal. A cikk megírására sarkalt az MTA megdöbbentő véleménye a méregtelenítés tudományos megítélését illetően.


Több neves és nagy tekintélyű szakember szólt hozzá dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos interneten közzé tett előadásához, melynek érdekessége, hogy azt, a közismerten alternatív gyógyászat ellenes szakember, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Természetgyógyászati Szakmai Tagozatának közelmúltban tartott továbbképzésén adott elő.


Vannak akiknek az életét annyira megkeserítik a székelési zavarok, hogy bármire képesek lennének, csak hogy ismét normális életet élhessenek. Ez épp úgy igaz azokra akik örökös székrekedéssel küszködnek, mint azokra, akik képtelenek úgy elmenni otthonról, hogy ne kellene minden útjukba kerülő illemhelyre betérniük a kínzó hasmenés miatt. A cikk meghökkentő címe mögött egy meghökkentő, de valósan létező kezelés rejtőzik, amit úgy gondoltam érdemes megismertetni az alternatív gyógyászat iránt érdeklődő olvasókkal.


TV-csatornák, rádióműsorok és újságcikkek sokasága tudósított a 2015. április 25-i normafai sétáról, amit az egészségügyi dolgozók szerveztek a már-már elviselhetetlenné vált terheik miatt. Az eseményen a magyar egészségügyet gyászoló akció folytatásaként feketében jelentek meg az éppen nem ügyeletes, nem sokadik mellékállásukban dolgozók. Véletlenül mi is arra jártunk, pont fekete pólóban, így csatlakoztunk a sétához.


Új cikksorozatot indítunk útjára "Hogyan kezelhető?" címmel. Ezen írásokban egy-egy gyakori panasz, betegség témakörét tervezzük alaposan körüljárni, a kiváltó októl a kezelési lehetőségekig. E cikksorozat első írása az oly gyakori sarok és talp körüli, valamint az Achilles ín tájéki fájdalmakról tudni érdemes információkat igyekszik megosztani az olvasóval.