A KS-500-as levegőágyas Chi/Qi készülékkel szerzett tapasztalataink

Krónikus gerincpanaszok esetén nagyon fontos, hogy az aktív gyógytorna előtt masszázzsal vagy passzív tornáztatással oldjuk a fájdalmak jelentős részét okozó kóros beidegződéseket, a rossz tartást kiváltó izomgörcsöket. A passzív tornának kiváló, korábban hiányolt eszköze a KS-500-as levegőágyas, vitalitásnövelő, gerinctornáztató Chi/Qi készülék.

A csigolyák közti kis izületek blokkjainak oldására kiválóan megfelel a készülék fekvő nyolcas pálya mentén leírt fokozatosan gyorsuló mozgása. Ahhoz, hogy a bokáknál kiváltott mozgáshullám a nyakcsigolyákig ill. a vállövig elérjen és ott is kellő effektust váltson ki, elengedhetetlen a gerinc levegőágyon való elhelyezése, különben a hullám-mozgás igen hamar elnyelődne. A páciens így valóban érzi a mozgást a gerinc legfelső szakaszában is.

A készülék másik nagy előnye, hogy jelentősen javítja a vérkeringést , ami a kezelés végén felállva tökéletesen érezhető is. Ennek, a beteg kisizületek körül felszaporodó ún. mediátor anyagok (kémiai ingerület-átvivők) elszállításában van kiemelkedő jelentősége. Ezek a vegyületek felelősek a fájdalmak másik részéért. E a hatás az ún. távoli infravörös tartományban működő infraszauna alkalmazásával tovább növelhető. Így a beteg már egyetlen kezelés után is érezhet pozitív változást!

A passzív gerinc tornáztató készülék izomgörcsöt oldó hatása egyben kifejezetten stresszoldó is, számos vendégünk rendszeresen elalszik a 15 perces kezelés alatt.

A medence elváltozásainak (elbillenés, elcsavarodás) szemmel látható - manuálterápiás vizsgálattal igazolható - eltűnése jól jelzi a kezelés hatékonyságát.

Amióta a KS-500-as levegőágyas gerinc tornázatót rendszeresen alkalmazzuk az ún. "Gerinc programok" részeként, a lumbagós fájdalmak ill. a gerinc ferdülésből származó panaszok látványosabban és jóval rövidebb idő alatt múlnak el, mint korábban."

Dr. Gajdos Gábor
mozgásszervi sebész
böjt orvos