Arthro Komplex Gyógyközpont Arthro Komplex Gyógyközpont
Menü
Menü
  • Menü
  • Rólunk
    • Bemutatkozik rendelőnk
    • Szakmai önéletrajz
    • Cikkek
    • Ajándékutalvány
    • Letölthető dokumentumok
  • Szolgáltatásaink
    • Candida szűrés, diéta, Vega teszt
    • Méregtelenítés, kolonhidroterápia
    • Zsírtörő programok
    • Gyógytorna, talpvizsgálat, jóga
    • Egyedi talpbetét, gyógypapucsok
    • Masszázsok, nyirokmasszázs
    • Ízületi PRP-Drakula terápia
    • Akupunktúra, cérnabeültetés
    • Guna MD terápia
    • Várandós programok
    • Széklet transzplantáció
    • Körömcentrum
  • Sportolóknak
    • Járás/futás elemzés, cipő ajánlás
    • Egyedi sport-talpbetét készítése
    • Sportsérülések kezelése
    • Sportmasszázs
    • Túlterhelés-rekreáció
    • Ízület-programok
  • Áraink
  • Akciók, kedvezmények
    • Állandó kedvezmények
    • Egészségpénztárak
  • Videók
  • Elérhetőségeink

Candida terheltség esetén javasolt diéta

Szénhidrátok fogyaszthatósága candida diéta során:

  • Candida diéta esetében kerülendők: elsősorban a hat szénatomot tartalmazó cukrok, mint a finomított répacukor, nádcukor (kristály cukor, kockacukor, porcukor). A candida diéta során az egyébként egészséges és máskor kifejezetten javasolt, egyéb természetes édesítőszerek, mint a méz, vagy a juhar szirup sem használható. Természetesen az ezekkel készült termékekre - pl.: sütemények, csokoládé, cukorkák, lekvárok, dzsemmek, kekszek, fagylaltok, stb. - is vonatkozik a tilalom candida diéta tartásakor. - Candida diéta átmeneti ideig szintén nem engedélyezi a szénhidrátok közül a finomított lisztből készült pék- és cukrászáruk, tésztafélék, stb. fogyasztását.
  • Candida diéta során ajánlott szénhidrátok: Mértékkel a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, péksütemények, tészták - puffasztott rizsből, búzából készült pl.:"Hamlet", vagy "Abonet" - gabonakásák pl. barna rizs, köles, hajdina stb.
  • Candida diéta estére új, természetes, hazai előállítású öt szénatomos cukrot ajánlunk a diétázóknak. Minimális kalória tartalmú, így mértékkel fogyókúrában is alkalmazható, a sarjadzó gombák számára emészthetetlen, így candida diéta során is bátran fogyasztható: a nyírfacukor.

Candida diéta és a tejtermékek:

  • Candida diéta tartásakor kerülendők: Tejcukor tartalma miatt a tejfogyasztás minél jobban csökkentendő. A candida diéta alatt a sajtok - a feta és a mozarella kivételével -, de a penésszel érleltek különösen tiltottak. Az egyébként egészséges kefírek sem ehetők a candida diéta folyamán, a gombás erjesztés miatt.
  • Candida diéta esetében ajánlottak: Élőflórás natúr joghurtok, ill. az otthon, teljes tejből erjesztett aludtej.

Candida diéta és a húsfélék:

  • Mivel a nagyüzemi állattenyésztésben rengeteg antibiotikumot és hormon készítményt alkalmaznak a sertés és marhahús minden formában (tőkehús, felvágott, zsiradék, kolbász-szalámi féle) teljes mértékben kerülendő.
  • Ugyanakkor engedélyezettek candida diéta esetében: Szárnyasok, - halak és egyéb "tenger gyümölcsei", - vadhúsok.

Gyümölcsök fogyaszthatósága candida diéta tartásakor:

  • Candida diéta során kerülendők: Nagy cukortartalmú édes gyümölcsök (főleg: dinnyék, barackok, szilvafélék, szőlő, banán, mandarin).
  • Candida diéta folyamán sem tiltottak: Fanyar gyümölcsök pl.: nyári alma, jonatán, ribizli, meggy, kivi, grapefruit, citrom.

Candida diéta és a zöldség-, főzelékfélék:

  • Zöldségek és főzelékfélék - allergiás eseteket kivéve, valamint a cukorborsót leszámítva, melyben szintén bőven található cukor - megkötés nélküli mennyiségben fogyaszthatók nyersen és párolva. Gőz fölött párolva őrzik meg a zöldségek a legtöbb vitamint és ásványi anyagot.
  • Kerülendők candida diéta alatt: A fentiek finomított liszttel készült rántással vagy finomított lisztes habarással készítve. Kovászolással ill. ecet hozzáadásával készült savanyúságok fogyasztása nem tanácsos. (Az ecet cukorrá alakulva bomlik le) Mivel a káposzta tejsavas erjesztéssel készül segíti a bélflórát így alkalmanként kis mennyiség fogyasztható. Sajnos a fehér rizs és a burgonya, nagy keményítőtartalmuk mellett sok cukrot is tartalmaznak, ezért ezek fogyasztását is minimalizálni szükséges.

Alkohol fogyasztás candida diéta során:

  • Az alkoholok cukor molekulákon keresztül bomlanak le ezért nem fogyaszthatók.

Tartósítószerek, színezékek:

  • Egyöntetűen kerülendők candida diéta során!

A terápia legfontosabb elemei:

  • fentiek szerinti diéta min. 3 hónapig
  • gomba és parazita ölő készítmények min. 3 hónapig (Paraprotex, Grapefruit-mag csepp, Oregano olaj)
  • bélflóra rendezése: pótló készítményekkel, ún. probiotikumokkal
  • kolon-hidroterápia (átlagosan 4+1)

Orvosi kontroll szokásos időpontja:

1. második hónap végén az ötödik kolon-hidroterápia és a kontroll candida szűrés céljából végzett VEGA teszt után

2. harmadik hónap végén a kontroll VEGA teszt eredményével, a kiújulás lehetőség szerinti megelőzése és a hosszútávú tennivalók megbeszélése céljából.

Újdonságok, gyakori félreértések a candida diéta kapcsán

Bár a hazai és a nemzetközi irodalmi adatokra támaszkodva sokáig magunk is előírtuk az élesztővel készült termékek szigorú tilalmát candida diéta során. Mára azonban egyértelműen bebizonyosodott - az információ Tömöry István élelmszeripari mérnöktől származnak -, hogy a sütés, főzés során az élesztő baktériumok maradéktalanul elpusztulnak. Ezért nem szükséges a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérfélék és az ugyancsak nem finomlisztből érlelt kelttészták maradékltalan kiiktatása candida diéta tartásakor. A mértéktelenség persze továbbra sem megengedett, hiszen a teljes kiőrlésű lisztekben is van valamennyi gyorsan felszívódó és így nagyobb vércukorszint emelkedést kiváltó szénhidrát.

Ez nagy segítség lesz a vékony alkatú pácienseink és a gyermekek kezelése során. Aki azonban fogyni is szeretne, annak célszerű továbbra is elhagyni minden, hagyományos eljárással készült pékárut a candida diéta étlapjáról.

Sokan gondolják úgy, hogy a candida diéta alatt eltiltott cukrot mesterséges édesítőszerekkel jó pótolni. Azonban az eredményes candida kúra részben méregtelenítési komponenseket is kell tartalmazzon, melybe semmiképpen nem célszerű a mesterséges édesítők alkalmazása. Ezért javasoljuk mindenkinek a nyírfacukor kipróbálást és fogyasztását legalább a candida idejére.

Kapcsolat

Arthro Komplex Gyógyközpont
1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/b. II. em 7.
Telefonszám: +36 1 225 3060
E-mail: arthro(kukac)gyogykozpont(pont)hu
Web: http://arthrokomplex.hu/
Névjegykártya mentése

Üzenetküldés

-
-

Ide kattintva tekinthető meg: Adatvédelmi nyilatkozat.

© 2017 Arthro Komplex Gyógyközpont - Candida szűrés, Méregtelenítés, Kolon hidroterápia, Gyógymasszázs, Gyógytorna Adatvédelmi nyilatkozat Sütik

Kreatív website